www.mobarn.noVåre barnehager

MAT I BARNEHGEN

På Mobarn Nordbyen barnehage tilrettelegger vi for et sunt og variert kosthold for barna. Sosial- og helsedirektoratet har gitt ut retningslinjer for mat og måltider i barnehagen, som utgjør en faglig standard for hvordan barnehagen legger til rette for måltidet.

Matvaner og kosthold påvirker helsen gjennom hele livet. For barn er ernæring sammen med fysisk aktivitet nødvendig for normal vekst og utvikling, men også for å ha overskudd til lek og læring. Vaner etableres tidlig. Sunn og variert mat og godt tilrettelagte måltider i barnehagen vil bidra til å tidlig legge grunnlag for gode kostvaner som barna tar med seg videre i livet.

Barnehagen får levert varmmat fra MATiBOKS to dager pr. uke. Maten lages alltid fra bunnen, med friske råvarer og ingredienser. Matkonseptet er bygget på ekte og ren mat fra lokale kjøkken og produsenter, det brukes alltid fullkornsprodukter og grove kornsorter.

 

                 

 

En dag pr. uke har vi kornblanding/havregrynsgrøt, en dag med brødmat og fredager har vi brødmat eller baker rundstykke til lunsj. Til fruktmåltidet får barna oppskåret frukt og knekkebrød.

Avdelingene informerer om gjeldende praksis på avdelingen for mat og måltid.    

                              

                                                                                                              

 

 

Allergi

Viktig at barnehagen får beskjed hvis barnet har allergier, så vi sammen får laget en oversikt over hva barnet kan og ikke kan spise.