www.mobarn.noVåre barnehager

Klær

Det er ikke vanskelig å vite hva en skal ha på seg ute når sola skinner og det attpåtil er sommer😊 Men når høsten og vinteren lusker rundt hushjørnene kan været være litt mer lunefullt og bitende, da er det viktig at barna har klær tilpasset vær!

Utetøy kan ganske enkelt deles i tre ulike funksjoner:

Klær som skal gi varme: ull er absolutt best. Ull er derfor best å ha innerst. I tillegg lønner det seg å ha en tykk ullgenser, ullbukse, ullsokker, lue og votter.

Klær som skal holde vinden ute: vindtett yttertøy med avtagbar hette (knapper) er en god investering. Store gode vindvotter til å trekke over ullvotter er også lurt.

Klær som skal holde deg tørr: regntøy må ikke være for trangt, og det er viktig at strikker, knapper og reimer er på plass og i orden.

 

Fottøy: det er viktig med godt fottøy slik at man ikke blir våt eller kald! Husk at det må være så stort at det er plass til både såle, tykke sokker og at tærne i tillegg skal ha rom til å ligge sammen uten å krangle om plassen.

 

Skiftetøy: det er godt å kunne ta på seg noe tørt hvis man har blitt våt, sjekk jevnlig at det er nok skifttøy. Det som kommer vått hjem trengs påfyll av tørt i barnehagen😊

 

Tøyvettreglene

Hvordan kle barna for den daglige turen til barnehagen: 

1)     Legg ikke ut på barnehagetur med umerkede klær.

2)   Meld fra dersom du oppdager produkter med fastsydde hetter el. snøring i halsen – det kan være farlig (henge fast i noe).

3)    vis respekt for skjerfbruk.

4)   Lytt til erfarne barnehageansatte.

5)    Vær rustet mot lek i regn og kulde.

6)    Husk synlige reflekser på yttertøy.  

7)    Gå ikke i barnehagen uten ekstra skift.

8)    Spar på kreftene og unngå bekymringer; kjøp sikkert barnetøy