/>
www.mobarn.noVåre barnehager

Avdelinger

Barnehageåret 2022/2023 er det 51 barn og 14 ansatte på Mobarn Nordbyen barnehage. Vi har 2 avdelinger for barn i alderen 0-5 år; Flaggspetten og Solkroken. På avdeling Humlehjørnet har vi samlet alle førskolebarna og 5 barn født i 2018 for barnehageåret 2022/2023.

Inneområde

Avdelingene er åpne og romslige, og oppdelt i flere rom. I forbindelse med felles kjøkken har barnehagen ett fellesrom "Allrommet" som brukes til felles arrangement, oppfølging av enkeltbarn, gruppeaktiviteter og formingsaktiviteter.

         

 

            

Uteområde

Vi har et uteområde som gir barna gode utviklings og aktivitetsmuligheter. Det er mange fine skjerma områder hvor det er veldig fin lek. Barnehagen har et klatrestativ, leketårn, sjørøverskute, flere båter som barna kan leke i, klatrevegg, lekehus, lekebil og klatretrær. Det er asfalt rund barnehagen som barna kan sykle. På baksiden av barnehagen er det en flott natur-klatrejungel som barna kan utfolde seg på. Barnehagen har gåavstand til butikk, Råkhaugen omsorgssenter og sykehjem, fotballbane, busstopp, skole og fine turområder. 

 

               

Tur                                                                                                                                            Naturen byr på ett mangfold av aktivitetsmuligheter, og barna trives godt ute når de får bruke kroppen på en allsidig måte og uforske dyr, planter, naturfenomener og lekemuligheter som naturen byr på. Vi legger derfor stor vekt på å være mye ute og på tur.

Kosthold                                                                                                                                 På Nordbyen barnehage tilrettelegger vi for et sunt og variert kosthold for barna. Sosial- og helsedirektoratet har gitt ut retningslinjer for mat og måltider i barnehagen, som utgjør en faglig standard for hvordan barnehagen legger til rette for måltidet. Sunn og variert mat og godt tilrettelagte måltider i barnehagen bidrar til å legge grunnlag for gode kostvaner:-)

Barnehagen får levert varmmat fra Mat i boks tirsdager og torsdager. Det er et fast tilbud i Mobarns barnehager, og vi håper dette kan heve kvaliteten på mattilbudet. 

MATiBOX AS er en av landets ledende leverandører av sunn og næringsrik mat, til barnehager, skoler og SFO. Matkonseptet er bygget på ekte og ren mat fra lokale kjøkken og produsenter, med de beste råvarer. Alle retter og menyer er basert på rene produkter, sunnhet, miljø, kortreist og bærekraft. Maten som blir levert hensyntar alle barns behov, og det leveres allergialternativer til alle retter, samt halal og vegetar. Det leveres også egne tur -og bålmenyer. 

Maten lages alltid fra bunnen, med friske råvarer og ingredienser. Det brukes alltid fullkornsprodukter og grove kornsorter. Det er utviklet egne gode, sunne og spennende fisk -og kjøttprodukter i samarbeid med lokale produsenter, og alle retter har lavt saltinnhold og har ikke kunstige tilsetningsstoffer.

Mandager har vi kornblanding eller grøt til måltidet. Onsdager har vi brødmat og fredager har vi brødmat eller baker rundstykke til lunsj.

Når vi feirer barnas bursdag i barnehagen, får barna velge mellom flere alternativer.